För en hållbar maritim sektor

Lighthouse bedriver ett långsiktigt arbete med forskning, utveckling och innovation för en hållbar maritim sektor genom att: Skapa forskningssamarbete och nätverksplattformar • Ge stöd och resurser för maritim forskning • Skapa intresse för maritima forskning. Läs mer om vårt fokus och våra prioriterade områden.

Det här är vad vi gör

Lighthouse arbetar långsiktigt med maritim forskning, utveckling och innovation. Läs om vårt arbete och vår vision.

Vill du delta i konkreta forsknings- och innovationsprojekt?

Önskar ditt företag samarbeta med akademi eller institut? Forskare söker ofta kontakt med industriparter och via Lighthouse in-kindbank hjälper vi er att mötas.

Finansieringsmöjligheter

Lighthouse samlar finansieringsmöjligheter för maritim forskning, innovation och utveckling för studenter, forskare och företag. Listan uppdateras regelbundet.
  • Vad är Lighthouse?
    Lighthouse samlar maritima aktörer i Triple-Helix samarbete mellan industri, samhälle, akademi och institut för forskning, utveckling och innovation inom den maritima sektorn. Läs mer om vad vi gör och våra prioriterade områden.
  • Finansieringsmöjligheter
    Lighthouse samlar finansieringsmöjligheter för maritim forskning, innovation och utveckling för studenter, forskare och företag. Listan uppdateras regelbundet.
  • Smarta fartyg för en säkrare sjöfart
    Oavsett om det är väg, järnväg eller luft så är obemannade farkoster mer eller mindre på väg att bli en realitet och för sjöfarten handlar det inte längre om om utan när autonoma handelsfartyg kommer segla över världshaven.

News

Ungefär en gång per månad kommer Lighthouse presentera en forskare i den maritima sektorn.

Chalmers institution Mekanik och maritima vetenskaper toppar listan när sjöfartssajten Fathom News listar världens nyckeluniversitet kring maritim

Alexandra Bakosch är ny koordinator på Lighthouse sedan den 14 augusti.

För att minska utsläppen av kväve från sjöfarten har IMO beslutat att Östersjön, Nordsjön och Engelska kanalen ska bli så kallade kvävekontrollområ

Source: 
Sjöfartstidningen

Ett 30-tal seminarier, två mingel och tre ministerbesök.

Upcoming events

aug
24
tors

Hur ska godstransporter kunna vara effektiva i framtidens urbana områden och hur kan digitaliseringen påverka godsflöden, planering och affärsmodel

aug
30
ons

OBS! Seminariet är fullbokat.

sep
9
lör

Lördag den 9 september anordnars Stora Hamndagen 2017. Då öppnas grind

sep
12
tis

How will Sea Traffic Management change the maritime future? How will current and future deveopments affect STM?

Click to visit us at LinkedIn