För en hållbar maritim sektor

Lighthouse bedriver ett långsiktigt arbete med forskning, utveckling och innovation för en hållbar maritim sektor genom att: Skapa forskningssamarbete och nätverksplattformar • Ge stöd och resurser för maritim forskning • Skapa intresse för maritima forskning. Läs mer om vårt fokus och våra prioriterade områden.

Det här är vad vi gör

Lighthouse arbetar långsiktigt med maritim forskning, utveckling och innovation. Läs om vårt arbete och vår vision.

Vill du delta i konkreta forsknings- och innovationsprojekt?

Önskar ditt företag samarbeta med akademi eller institut? Forskare söker ofta kontakt med industriparter och via Lighthouse in-kindbank hjälper vi er att mötas.

Finansieringsmöjligheter

Lighthouse samlar finansieringsmöjligheter för maritim forskning, innovation och utveckling för studenter, forskare och företag. Listan uppdateras regelbundet.
  • Vad är Lighthouse?
    Lighthouse samlar maritima aktörer i Triple-Helix samarbete mellan industri, samhälle, akademi och institut för forskning, utveckling och innovation inom den maritima sektorn. Läs mer om vad vi gör och våra prioriterade områden.
  • Finansieringsmöjligheter
    Lighthouse samlar finansieringsmöjligheter för maritim forskning, innovation och utveckling för studenter, forskare och företag. Listan uppdateras regelbundet.
  • Smarta fartyg för en säkrare sjöfart
    Oavsett om det är väg, järnväg eller luft så är obemannade farkoster mer eller mindre på väg att bli en realitet och för sjöfarten handlar det inte längre om om utan när autonoma handelsfartyg kommer segla över världshaven.

News

Från och med 2018 ska fartyg över 5 000 GT (gross ton) som rör sig i vattnen runt EU redovisa CO2-utsläpp och transportarbete.

Peace Boat är en av Japans största civilsamhällesorganisationer och bedriver sin verksamhet på ett fartyg som seglar jorden runt och förespråkar A

Den 15 juni öppnar Tillväxtverket utlysning 2017:2 inom det västsvenska strukturfondsprogrammet (ERUF) och stänger mitten av september.

In order to reach the national target of fossile free transport by 2030, emission reduction in the transport sector needs to accelerate on a techn

Visserligen blickar vi framåt men för den som är nyfiken på vad Lighthouse sysslade med förra året finns nu vår årsrapport för 2016 att läsa. 

Upcoming events

jul
3
mån

Den 3 – 6 juli 2017 arrangeras den Maritima Mötesplatsen med seminarier och maritima mingel i Gotlandsbolagets trädgård på Hamngatan 1 i Visby.

jul
3
mån

Årets budskap är Den maritima näringen skapar nya företag och jobb där Maritimt Forums (tidigare Sjöfartsforum) maritima handlingsplan som överläm

jul
3
mån

Välkommen till seminarium om utmaningar och möjligheter med elektrifiering av sjöfarten. 

aug
30
ons

Välkommen till ett seminarium med fokus på möjligheter, utmaningar och åtgärder med eldrift. Vilka åtgärder krävs för att fartyg ska gå på batteri

Click to visit us at LinkedIn