Webinarium: Nya resultat från Hållbar sjöfart – del 2.

I juni kunde vi presentera några av resultaten från branschprogram Hållbar sjöfarts första år. Nu kommer fler. Den 6 oktober lyfter vi fram dem plus vad som är på gång i nya och pågående projekt. Häng med och ta sats mot framtiden!

Anmäl dig här

 

  • Externa utlysningar
    Lighthouse samlar finansieringsmöjligheter för maritim forskning, innovation och utveckling för studenter, forskare och företag. Listan uppdateras regelbundet.
  • Vad är Lighthouse?
    Lighthouse samlar maritima aktörer i Triple-Helix samarbete mellan industri, samhälle, akademi och institut för forskning, utveckling och innovation inom den maritima sektorn. Läs mer om vad vi gör.
  • Nyfiken på Lighthouse traineeprogram?
    Ansökan till Lighthouse traineeprogram 2020/2021 är nu stängd.

Nyheter

Växla över till alternativa bränslen med mindre svavelutsläpp eller gör betydande investeringar som möjliggör nollutsläpp av skrubbervatten.

Mellan 5 och 18 procent av vägtransportarbetet hade kunnat gå på sjö, men en överflyttning försvåras av att de ekonomiska styrmedel som krävs behöv

Lighthousemedlemmarna Wallenius Marine, KTH och SSPA samarbetar sedan ett par år i projektet wPCC (wind Powered Car Carrier).

Externa nyheter

Event

okt
6
tis

Under våren och sommaren har de trillat in – resultaten från första årets förstudier inom Trafikverkets branschprogram Hållbar sjöfart som Lighthou

okt
14
ons

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak står värd för den digitala programpunkten Green Cities Summit, under den årliga EU-konferensen European Week of

okt
14
ons

Applicants to "Nordic Maritime Transport and Energy Research Programme" call should participate in this webinar.

Click to visit us at LinkedIn